Cirkulární ekonomika v gastronomii umí šetřit životní prostředí i peníze, zaznělo na webináři

Webinář vedený Barborou Kebovou, expertkou na oblast cirkulární ekonomiky a gatronomie, se věnoval jedné z nejvíce zasažených oblastí letošní koronakrizí – HORECA segmentu. Ovšem kromě toho, že česká gastronomie čelila opatřením ze strany vlády, musí i nadále vzdorovat tlaku zákazníků, kteří vyžadují stále více udržitelnější produkty i fungování provozu. Nejen to na webináři ve středu 10. června zaznělo.

Odvětví HORECA utrpělo jednu z nejtěžších ran v souvislosti s krizí způsobenou novým typem koronaviru. To s sebou samozřejmě pro podniky přineslo i zásadní ekonomickou zátěž. Barbora Kebová tuto problematiku rozebrala na hodinovém webináři, kdy komunikovala zásadní myšlenku a to, že provozy, které se principy cirkulární ekonomiky inspirují, mohou díky jednoduchým změnám šetřit nejenom životní prostředí, ale také peníze. Vyzdvihla tedy možnosti, jak ze současné situace vytěžit maximum a jak ušetřit. Vypíchla zároveň projekt Institutu Cirkulární Ekonomiky Cirkulární kavárny a restaurace, který má za sebou řadu dobrých příkladů z praxe a ukázek, že udržitelně je možné provovozovat svůj podniky. Zdůraznila však vedle toho důležitost původu a kvality surovin používaných v provozu, ale také efektivní management nakládání s odpady a less waste principy.

Kompletní prezentace z webináře o cirkulární gastronomii naleznete zde.